Van Hooff Optiek interieur

Contactlenzen

Contactlenzen kunnen globaal worden onderverdeeld in twee groepen: zachte en vormstabiele lenzen. Beide types zijn echter in tientallen verschillende soorten en maten te verkrijgen. Wel zijn alle lenzen tegenwoordig zuurstofdoorlatend, sommige wat meer dan andere.

De zoektocht naar de perfecte lens begint met een vooronderzoek. Onze contactlensspecialist maakt tijdens dit onderzoek samen met u een keus uit de verschillende mogelijkheden. De keus wordt bepaald door zaken als sterkte, oogvorm en samenstelling van de traanlaag. Maar ook door omgevingsfactoren.

Wie veel achter een beeldscherm in een droge ruimte zit, stelt andere eisen aan contactlenzen dan iemand die de hele dag buiten werkt. Aan de hand van dit onderzoek wordt een paar paslenzen besteld en krijgt u instructies hoe de lenzen in te zetten en van het oog te halen. De eerste keer betaalt u € 45,- aanpaskosten. Voor dit bedrag kunt u de lenzen een maand uitproberen.

Eye Opener Collectie

  • Eye Opener lenzen  € 99,-
  • Eye Opener lenzen met cilinder  € 130,-
  • Eye Opener Silicone Hydrogel lenzen € 119,-

Prijzen per paar voor 6 maanden, inclusief vloeistof en controles.

 

Het contactlensabonnement

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen hun maandlenzen te lang dragen. Dit vergroot het risico op complicaties. Om dit tegen te gaan bieden wij de mogelijkheid om een contactlensabonnement af te sluiten, zodat u ervan verzekerd bent dat u elk half jaar een nieuw pakket lenzen heeft.

U betaalt per maand via een automatische incasso. Het verschuldigde bedrag wordt rond de 30e  van elke maand van uw rekening afgeschreven.

Bij deelname ontvangt u een reductie van 20% op onze reguliere prijzen.

U krijgt elk half jaar 6 paar maandlenzen, inclusief alle controles en een standaard contactlensvloeistofpakket. Bij verlies of breuk krijgt u gratis een vervangende lens.

5 maanden na ontvangst van uw lenzen krijgt u een oproep om uw ogen en lenzen te laten controleren, zodat de nieuwe bestelling hierop aangepast kan worden. Komt u niet op controle, dan leveren wij dezelfde lenzen als voorheen.

U mag stoppen na elke periode zonder opzegtermijn. Uiteraard moet u ons hiervan eerst op de hoogte stellen.

U heeft al een compleet halfjaarpakket vanaf € 13,20 per maand

 

Kom langs

Maak een afspraak voor een vooronderzoek en vertel ons uw wensen. Dan vertellen wij u welke lenzen het beste bij u passen. Onze contactlensspecialisten zijn dagelijks aanwezig, ook op de koopavond en op zaterdag. Voor een afspraak kunt u bellen met 0527-612331.

 

Zachte lenzen

Het grote voordeel van zachte lenzen is het comfort. Zachte lenzen worden het meest gekozen als maandlens. Daarnaast kiezen veel mensen voor daglenzen , voor incidenteel gebruik, bijvoorbeeld tijdens vakanties of tijdens het sporten.

De nieuwste ontwikkeling is de silicone hydrogel lens. Silicone Hydrogel lenzen zijn de meest geavanceerde zachte contactlenzen, ze laten ongeveer 5x zoveel zuurstof door als normale contactlenzen. Welke correctie u ook nodig hebt, Silicone Hydrogel lenzen lenzen bieden de ideale combinatie van gezond lensgebruik, dagelijks comfort en uitstekende gezichtsscherpte. Het traanvocht stroomt eenvoudig door de lens. Resultaat: Silicone Hydrogel lenzen kunnen in vrijwel elke situatie worden gedragen, zonder droge of geïrriteerde ogen. Overdag, en als het zo uitkomt ook wel eens ’s nachts.

Andere recente ontwikkelingen zijn torische lenzen voor vrijwel alle cilindersterktes en multifocale lenzen met een leesgedeelte.

 

Vormstabiele lenzen

Vormstabiele lenzen worden ook wel harde lenzen genoemd. Harde lenzen gaan langer mee en zijn relatief goedkoper dan zachte lenzen. Echter, de moderne harde lens is helemaal niet meer hard.

Lang geleden werden harde lenzen gemaakt van een harde kunststof. Tegenwoordig worden ze echter vervaardigd van heel andere materialen en bovendien op maat geslepen. We spreken dan ook liever van vormstabiel. Het gaat namelijk om lenzen die veel lekkerder zitten, een beter zicht bieden en ook moeilijkere sterktes uitstekend kunnen corrigeren.

U heeft al een paar harde lenzen vanaf € 220,- per paar.